ORGANIK SINTEZ ASOSLARI: BOSQICHLI SINTEZ VA REAKSIYA TANLOVI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada organik sintezning asosiy tamoyillari, xususan bosqichli sintez va reaksiya tanlovi jarayonlari batafsil yoritilgan. Murakkab organik molekulalarni samarali va yuqori sifatli olish uchun sintezni bosqichlarga bo‘lish va har bir bosqichda to‘g‘ri reaksiya tanlashning ahamiyati ko‘rsatildi. Shuningdek, ekologik xavfsizlik, retrosintez tahlili va zamonaviy texnologiyalarning organik sintez jarayonlaridagi roli haqida ma’lumotlar berildi. Maqola kimyo, farmatsevtika va sanoat sohalarida organik sintezning samaradorligini oshirishga qaratilgan.