PISA VA TIMSS XALQARO TADQIQOT DASTURLARINING GEOGRAFIYA BO‘YICHA O‘QUVCHILAR BILIMINI TAHLIL QILISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
PISA (Program for International Student Assessment) va TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study) xalqaro baholash dasturlari turli davlatlardagi o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini baholashga yo‘naltirilgan bo‘lib, ularda geografiya fani muhim o‘rin tutadi.