SANOAT ROBOTLARI VA ULARNING STRUKTURASI ROBOTLARNING AVLODI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada sanoat robotlarining paydo boʻlishi, rivojlanish bosqichlari va ularning strukturaviy xususiyatlari ilmiy yondashuv asosida yoritilgan. Robototexnika sohasida mavjud boʻlgan avlodlar ketma-ketligi, ularning texnik imkoniyatlari, qoʻllanilish sohalari va texnologik taraqqiyotga taʼsiri haqida chuqur tahlillar keltirilgan.Sanoat robotlarining meʼyoriy elementlari, boshqaruv tizimlari va zamonaviy sanoatdagi oʻrni, ayniqsa toʻrtinchi avlod robotlarining sunʼiy intellekt bilan uygʻunlashuvi asosida ishlab chiqilgan namunalar haqida fikr yuritilgan.