2“MEN CHIZGAN MEN: AVTOPORTRET ORQALI O‘ZLIKNI IZLASH VA SAN’ATNING TERAPEVTIK KUCHI” (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada avtoportret janrining insonning ichki dunyosini anglashdagi o‘rni, uni ifodalash usullari hamda san’at terapiyasidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy san’atshunoslik, psixologiya va raqamli texnologiyalar asosida avtoportretlar orqali o‘zlikni izlash, emotsional holatni tushunish va ruhiy muvozanatni tiklash imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada san’at ta’limi va terapiyasida avtoportretning amaliy yondashuvlar orqali qo‘llanilishi, tarixiy va zamonaviy misollar bilan birga ko‘rib chiqiladi.