"O‘ZBEKISTONDA DAVLAT VA MAHALLIY BYUDJETLAR SAMARADORLIGI" (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida davlat byudjeti va mahalliy byudjetlarning samarali boshqaruvi mamlakatning iqtisodiy rivojlanishi va barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada davlat byudjeti va mahalliy byudjetlarning tuzilishi, moliyaviy mustaqillik darajasi, xarajatlar va daromadlar tarkibi tahlil qilinadi. Davlat byudjeti va mahalliy byudjetlar tizimining o‘zaro aloqalari, iqtisodiy barqarorlikka ta’siri hamda byudjet boshqaruvini takomillashtirish masalalari muhokama qilinadi.