O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINI INNOVATSION RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISHNING STATISTIK TAHLILI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotini innovatsion rivojlantirish jarayonida xorijiy investitsiyalarni jalb qilishning ahamiyati, ularning iqtisodiy o‘sishga ta’siri va samaradorligi statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda 2015–2024-yillar davomidagi xorijiy investitsiyalar hajmi, ularning asosiy manbalari hamda iqtisodiyot tarmoqlari bo‘yicha taqsimoti o‘rganilgan.