AHOLINING IQTISODIY SAVODXONLIGINI OSHIRISH MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada aholining iqtisodiy savodxonligini oshirish zaruriyati, uning mavjud holati, dolzarb muammolari va istiqbollari tahlil qilingan. Aholining moliyaviy va iqtisodiy bilim darajasining pastligi ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga salbiy ta'sir ko'rsatishi mumkin. Shuning uchun ham iqtisodiy savodxonlikni oshirish bugungi kunda muhim vazifalardan biri sifatida e’tirof etiladi. Maqolada ilg‘or xorijiy tajribalar, raqamli texnologiyalar imkoniyatlari va milliy xususiyatlar asosida aholining iqtisodiy bilimini rivojlantirish yo‘llari taklif etiladi.