KIMYONING ASOSIY QONUNLARI VA AHAMIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Har bir fan ma’lumotlar qonuniyatlar tajribalar izlanishlar natijasida shakllanadi. Kimyo fani ham paydo bulishi  shakllanishi uchun  kuplab qonunlar kashf qilindi va bu qonunlar hammamizga ma’lumki tajribalar asosida ma’lum bir xulosaga kelinishi natijasidir. Butun bir borliq kimyoviy elementlardan (davriy sistemadagi 118 ta elemen) tashkil topgan, shu bilan bir qatorda kashf qilinishi mumkin bulgan elementlar mavjud bulishi mumkin.