BUYRAK KASALLIKLARIDA HOMILADORLIK TUG'RUQ VA CHILLA DAVRINING KECHISHI VA ZAMONAVIY DAVO CHORALARI. (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada buyrak kasalliklari fonida homiladorlikning kechishi, tug‘ruq jarayoni va chilla davridagi o‘zgarishlar tibbiy-nazariy va klinik yondashuv asosida yoritilgan. Tadqiqotda homilador ayollarda buyrak kasalliklarining ko‘rinishlari, ularning homila rivojlanishiga va ona salomatligiga ta’siri, hamda zamonaviy diagnostika va davolash yondashuvlari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston va xorijiy mamlakatlar klinik tajribasi solishtirilgan holda, samarali davo usullari ko‘rib chiqilgan.