ТЕРГОВ СУДЬЯСИ ИНСТИТУТИНИНГ АҲАМИЯТИ. (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2024 йил 10 июндаги “Тезкор-қидирув ҳамда тергов фаолиятида шахснинг ҳуқуқ ва эркинликларини ишончли ҳимоя қилиш кафолатларини янада кучайтириш чора-тадбирлари тўғрисида”ги Фармони билан жорий йилнинг 1 январидан Республиканинг барча жиноят ишлари бўйича туман, шаҳар судларида тергов судьялари фаолият юритиши белгиланди.