BOLALARDA KO‘KRAK SUTINI EMIZISHNING AFZALLIKLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda ko‘krak sutini emizishning sog‘liq va rivojlanish uchun muhim afzalliklari tahlil qilinadi. Ko‘krak suti bolalarning immun tizimini mustahkamlashi, infeksiyalarga qarshi himoya qilishi va optimal o‘sishiga yordam berishi ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, emizishning onalar sog‘lig‘iga ijobiy ta’sirlari va bolalar bilan ona o‘rtasidagi bog‘lanishni mustahkamlashdagi roli ham yoritilgan. Maqola pediatriya va nevrologiya sohasidagi amaliyotda ko‘krak suti emizishning ahamiyatini chuqurroq tushunishga xizmat qiladi.