“KOʻHITANG BOTANIK GEOGRAFIK RAYON FLORASI TARKIBIDAGI CARYOPHYLLACEAE OILASINING AREAL TIPLARI BOʻYICHA TAHLILI” (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Koʻhitang botanik-geografik rayon florasi tarkibidagi Caryophyllaceae (Chinniguldoshlar) oilasiga mansub o‘simliklar areallari tiplari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida mazkur oilaga mansub tur va jinslarning hududiy tarqalishi, ularning geografik areallari va fitogeografik xususiyatlari o‘rganildi. Tahlil natijalari asosida Caryophyllaceae oilasi vakillari asosan Markaziy Osiyo va Gʻarbiy Osiyo elementlariga mansubligi aniqlandi.