ANZUR PIYOZINING BIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada Anzur piyozining (Allium altissimum Regel) biologik xususiyatlari, genetik tarkibi hamda tibbiyotdagi foydali xususiyatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida piyozning tarkibidagi biofaol moddalarning organizmga ta’siri o‘rganildi. Olingan natijalar ansur piyozining immunitetni mustahkamlash, yallig‘lanishga qarshi va antimikrob xususiyatlarga ega ekanligini ko‘rsatdi.