QON VA LIMFA: QON SURTMALARIDAGI LEYKOTSIT TURLARINI TO‘G‘RI AJRATISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada qon va limfa tizimida leykotsitlarning morfologik va funksional turlarini aniqlash, ularni qon surtmalarida to‘g‘ri ajratish metodologiyasi ko‘rib chiqiladi. Ilmiy tadqiqotlar asosida, gistologiya, sitalogiya va embriologiya fanlari doirasida leykotsitlarning morfologik xususiyatlari, ularning differensial diagnostikasi va avtomatlashtirilgan tasvir tahlili usullari tahlil qilinadi.