FARMASEVTIK TERMINOLOGIYADA LOTIN TILINING O’RNI VA AHAMIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada lotin tilining farmasevtikadagi roli, ayniqsa tibbiy terminologiya, dori nomlari va retsept yozuvlari kontekstida yoritilgan. Maqolada lotin tilining ilm-fandagi tarixiy ahamiyati, uning aniq va universal tizimi ta’kidlanadi. Shuningdek, lotin ildizlari va shakllarining xalqaro dori nomlarini shakllantirishdagi roli va zamonaviy tibbiyotda lotin tilining dolzarbligi muhokama qilinadi.