TISHLARNING TARAQQIYOTI VA ALMASHINISHI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqola tishlarning taraqqiyoti va almashinishi jarayonlariga bag‘ishlangan bo‘lib, sementogenez, tish pulpasining rivojlanishi va tishlarning almashinishi kabi asosiy mavzularni qamrab oladi. Tish to‘qimalarining rivojlanish manbalari, og‘iz bo‘shlig‘i epiteliysi va mezenximadan kelib chiqadigan tish kurtagi, emal a‘zosi, tish so‘rg‘ichi va tish xaltachasining hosil bo‘lishi batafsil yoritilgan.