EMPATIYA SHIFOKORLAR FAOLIYATIDAGI SAMARADORLIK OMILI SIFATIDA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada empatiyaning shifokorlar faoliyatidagi samaradorlikka ta'siri o‘rganiladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, empatik yondashuv bemorlarning qoniqish darajasini oshiradi, davolanishga bo‘lgan sodiqligini kuchaytiradi va klinik natijalarni yaxshilaydi. Shuningdek, empatiya bemorlarning xavotir va stress darajasini kamaytiradi, bu esa umumiy sog‘liq holatini yaxshilashga yordam beradi. Zamonaviy tibbiyotda empatiyaning ahamiyati ortib bormoqda, shuning uchun tibbiy ta'limda empatiyani rivojlantirishga alohida e'tibor qaratish zarur.​