GEMODINAMIKA ASOSLARI.ARTERIAL PULS (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Gemodinamika nima.Gemodinamika asoslari nimani o'rganadi.Tomirlarda qon aylanishi.Yurak qon tomir fiziologiyasi.Arteriya va vena qon tomirlari haqida.Arterial puls nima ekanligi haqida batafsil yoritilgan.