ЮРАК ФАОЛИЯТИГА ТАЪСИР ЭТУВЧИ НУТРИТИВ ОМИЛЛАР ВА ПАРҲЕЗ ТЕРАПИЯ (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Юрак-қон томир касалликлари дунёдаги энг кўп учрайдиган ва ўлимга олиб келувчи сабаблардан бири бўлиб қолмоқда. Нутритив омиллар, жумладан, туз миқдори, ёғ турлари, омега-3 ёғ кислоталари ва таркибидаги толалар, юрак саломатлигига тўғридан-тўғри таъсир кўрсатади. Ушбу мақолада парҳез терапиянинг кардиологик самараси ҳақидаги илмий далиллар таҳлил қилинади ва тавсиялар берилади.