GASTRONOMIK TURIZMNING MAMLAKAT BRENDINI YARATISHDAGI AHAMIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada gastronomik turizmning mamlakat brendini shakllantirishdagi o‘rni keng miqyosda tahlil qilinadi. Jahon tajribasi, statistika, O‘zbekiston sharoitida olib borilgan so‘rovnomalar va tahliliy kuzatuvlar orqali gastronomik turizmning iqtisodiy va madaniy imidjga ta’siri o‘rganilgan. Turizmning ushbu turi yordamida davlatning xalqaro tanilishi, mahalliy mahsulotlar brendlashtirilishi va iqtisodiy daromadlar oshirilishi bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.