ZAMONAVIY ARXITEKTURA: SHAHARSOZLIK VA BARQAROR TARAQQIYOTDAGI O‘RNI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Arxitektura – bu nafaqat inshootlar qurilishi, balki insoniyat madaniyatining, ijtimoiy munosabatlarining va atrof-muhit bilan uyg‘un yashashining ifodasidir. Bugungi kunda arxitektura nafaqat estetik go‘zallikni, balki funksionallik, barqarorlik va ekologik muvozanatni ham o‘z ichiga oladigan murakkab fan va san’at sohasi hisoblanadi.