ARXITEKTURA: TARIXIY EVOLYUTSIYA, ZAMONAVIY YO‘NALISHLAR VA MILLIY IDENTITET MASALALARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Arxitektura insoniyat tarixida eng qadimiy va zarur sohalardan biri hisoblanadi. Bu soha nafaqat yashash va mehnat qilish uchun zarur bo‘lgan makonlarni yaratadi, balki jamiyatning estetik qarashlari, texnologik imkoniyatlari va madaniy qadriyatlarini ham ifodalaydi. Bugungi kunda arxitektura fan, san’at va texnologiyaning uzviy uyg‘unligini talab qiluvchi kompleks faoliyat turiga aylangan