ROSSIYA VA NAPOLYON URUSHLARI: TARIXIY REFLEKSIYA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Rossiyaning 19-asr boshida yirik yevropalik qudrat sifatidagi mavqei allaqachon shakllangan edi. Fransiyaning (yana bir yirik yevropalik qudrat) 1799-1815 yillar orasida hukmronlik qilgan Napoleon Bonapartning tashqi siyosati urushlar bilan bog'liq edi. Napoleonning urushlarida turli davrlar davomida Rossiya, Britaniya, Avstriya va Prussiya bilan ittifoqlar tuzilib, unga qarshi chiqishgan