EKOTURIZM ATROF MUHITGA ZARAR YETKAZMASDAN SAYOHAT QILISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ekoturizm – bu sayohatchilikning yangi, ekologik ongli shakli bo‘lib, tabiiy muhitni asrash va mahalliy aholining manfaatlarini hisobga olishni ko‘zda tutadi. Ushbu maqolada ekoturizmning mohiyati, ahamiyati va atrof-muhitga zarar yetkazmasdan sayohat qilish tamoyillari tahlil qilinadi. Ekoturizm orqali barqaror rivojlanish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va ekologik madaniyatni shakllantirish muhim yo‘nalishlar sifatida ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, O‘zbekiston sharoitida ekoturizm imkoniyatlari va uning amalga oshirilishiga to‘sqinlik qilayotgan omillar ham yoritilgan.