BIOGEN ELEMENTLARNING INSON SALOMATLIGIDAGI O’RNI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Biogen elementlar kimyosi tabiiy jarayonlarning asosiy qismi boʻlib, tirik organizmlar tarkibidagi kimyoviy elementlar va ularning biologik ahamiyati haqida chuqur bilim beradi. Ushbu maqolada biogen elementlar – uglerod (C), vodorod (H), kislorod (O), azot (N), fosfor (P) va oltingugurt (S) – ning kimyoviy xossalari, biologik funktsiyalari va ularga oid tadqiqotlar tahlil qilinadi. Bundan tashqari, bu elementlarning tirik organizmlarda tarqalishi, biokimyoviy jarayonlarda oʻrin bosgan rollari va ekologik muhitdagi ahamiyati koʻrib chiqiladi.