ПЕДАГОГИК ФАОЛИЯТДА МУОММОЛИ МАЪРУЗАЛАРНИНГ АХАМИЯТИ (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ҳозирги кунда тиббий таълим муҳитида симуляторлардан фойдаланишнинг асосий сабабларидан бири уларнинг ҳақиқий асбоб-ускуна ва жиҳозларсиз виртуал лаборатория ишларини ўтказишга имконият беришидир. Симуляторлардан фойдаланиш мураккаб жараёнларни нисбатан тез ва катта ҳаражатсиз, инсон ҳаёти ва соғлиги учун хавфсиз шароитда тадқиқ этиш ва ўрганиш имкониятини беради. Бўлажак шифокорларнинг амалий тайёргарлигига асосий эътибор қаратилган. Жаҳон амалиётини ҳисобга олган ҳолда, беморларга кириш учун талабалар амалий кўникмаларини автоматизм даражасига олиб чиқишга имкон берадиган замонавий усулва услубларда ўқитилиши керак.