ASAB TIZIMI VA UNING FIZIOLOGIYASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada asab tizimining fiziologiyasi, uning tuzilishi va funksiyalari haqida tibbiyot fanidan olingan ilmiy ma’lumotlar asosida batafsil tahlil qilinadi. Asab tizimi inson organizmining barcha faoliyatini muvofiqlashtiruvchi va boshqaruvchi tizim bo‘lib, uning ishlash mexanizmlarini tushunish zamonaviy tibbiyotda yuzaga kelayotgan asab tizimi kasalliklarini samarali davolashda muhim ahamiyatga ega. Markaziy va periferik asab tizimi, asab hujayralarining faoliyati, neyrotransmitterlarning roli, va asab tizimi faoliyatini boshqaruvchi mexanizmlar tahlil qilinadi. Maqolada, shuningdek, asab tizimi kasalliklarini davolashda qo‘llaniladigan zamonaviy texnologiyalar va usullar haqida ham so‘z yuritiladi. Ushbu material tibbiyot sohasiga qiziqadigan mutaxassislar va amaliyotchi shifokorlar uchun foydali bo‘ladi.