BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARINING O'G'ZAKI NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA XALQ OG'ZAKI IJODINING O'RNI. (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilarining o'g'zaki nutqini rivojlantirishda xalq og'zaki ijodining ahamiyati tahlil qilinadi. Xalq og'zaki ijodi, jumladan, ertaklar, masallar, maqollar, jumboqlar va dostonlar, o'quvchilarning til boyligini oshirish, mantiqiy fikrlashni rivojlantirish, ijtimoiy va axloqiy qadriyatlarni o'rgatish va estetik didni shakllantirishda muhim vosita hisoblanadi. Ushbu maqola xalq og'zaki ijodining boshlang'ich ta'limdagi o'rnini va uning o'quvchilarning nutqini   qanday rivojlantirishini ko'rib chiqadi.