ALBINIZM KASALLIGI VA UNING KELIB CHIQISH SABABLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Bugungi kunda tibbiyot keng ko’lamda va jadallik bilan rivojlanmoqda, ammo bu bilan birga kasalliklar soni ham ko’paymoqda. Ayniqsa irsiy kasalliklar bilan tug’ilishlar soni ham ortib bormoqda, shu qatorda albinizm kasalligi ham.Ushbu maqola albinizm, kasallikning kelib chiqish sabablari, nasldan naslga o`tishi va uning zararli oqibatlari, kasallikning hozirgi kundagi foiz ko`rsatgichi va ushbu kasallikni yuqish yo`llari va albinizm kassaligini davolash bu kasallik bilan kurashish yo`llari haqida ma`lumot berilgan.