VINO VA CHOY: ITALIYA VA TURKIY XALQLARNING MADANIYATI VA MENTALITETI IFODASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada Italiya va turkiy xalqlarning og‘zaki ijodida vino va choy obrazlarining lingvokulturologik tahlili berilgan. Tadqiqot davomida ushbu ichimliklarning nafaqat kundalik hayotdagi o‘rni, balki xalq mentaliteti, madaniyati va qadriyat tizimiga ta’siri ochib beriladi. Vino va choy obrazlari orqali har ikkala xalqning dunyoqarashi, mehmondo‘stlik an’analari, ijtimoiy muloqot uslubi va hayot falsafasi yoritiladi.