O‘ZBEKISTONDA ISHSIZLIK VA MEHNAT BOZORI SIYOSATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekistonda ishsizlik muammosi va mehnat bozori siyosati tahlil qilinadi. Ishsizlikning sabablari, turlari va unga qarshi kurashish bo’yicha davlat siyosatining asosiy yo’nalishlari yoritiladi. Shuningdek, 2022-2024-yillarda mehnat bozoridagi o’zgarishlar, qonunchilik islohotlari va hukumat tomonidan ko’rilgan chora-tadbirlar batafsil ko’rib chiqiladi.