O’ZBEKISTONNING ILMIY TARAQQIYOTIGA QASHQADARYOLIK OLIMLARNING QO’SHGAN HISSASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada 1991-2023-yillar oralig‘ida Qashqadaryolik olimlarning O‘zbekiston ilm-fani va rivojlanishiga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Mustaqillik yillarida ushbu hududdan yetishib chiqqan olimlar tarix, arxeologiya, filologiya, tabiiy fanlar, qishloq xo‘jaligi va texnika sohalarida qanday yutuqlarga erishgani, ularning ilmiy ishlanmalari hamda jamiyat taraqqiyotiga ta’siri o‘rganiladi.