BUYRAKNI ZAMONAVIY USULLATDA KO'CHIRIB O'TKAZISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Buyrak yetishmovchiligi — bu jahon bo'ylab keng tarqalgan, inson hayotini jiddiy xavf ostiga qo'yadigan tibbiy holatdir. Buyraklar organizmda ortiqcha suyuqlik, toksinlarni va boshqa zararli moddalarni chiqarib yuborish, shuningdek, tanadagi muvozanatni saqlashda asosiy rol o'ynaydi. Buyraklar faoliyatining yomonlashuvi, ayniqsa, ularning to'liq ishlamasligi, organizmda zararli moddalar yig'ilishiga olib keladi. Bunday holatlar ko'pincha buyrak transplantatsiyasini talab qiladi. Buyrak transplantatsiyasi, zamonaviy tibbiyotda eng samarali davolash usullaridan biri sifatida ajralib turadi. Ushbu maqolada buyrak transplantatsiyasining dolzarbligi, zamonaviy texnikalari va davolashdagi yangi yutuqlar haqida so'z boradi.