SUT BEZI SARATONI: EPIDEMIOLOGIYA, XAVF OMILLARI, DIAGNOSTIKA VA DAVOLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Sut bezi saratoni (SBS) ayollar orasida eng keng tarqalgan o‘sma kasalliklaridan biri bo‘lib, dunyo bo‘ylab millionlab insonlarning hayotiga ta’sir qiladi. Ushbu maqolada kasallikning dolzarbligi, tarqalish statistikasi, xavf omillari, diagnostika usullari va davolashning zamonaviy strategiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, genetik moyillik va ekologik omillarning kasallik rivojlanishiga ta’siri ham ko‘rib chiqiladi.Tadqiqot natijalari kasallikni erta bosqichda aniqlash va davolash samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy yondashuvlarni o‘z ichiga oladi.