MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING SAVODXONLIGINI OSHIRISH VA MULOQOT KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarning savodxonligi va muloqot koʻnikmalarini rivojlantirish taʼlim jarayonining muhim jihatlaridan biridir. Ushbu tadqiqot bolalarning oʻzaro va kattalar bilan muloqot qilish qobiliyatlarini shakllantirish, nutqni rivojlantirish hamda dastlabki savodxonlik asoslarini oʻrgatish jarayonlarini oʻrganadi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, oʻyin elementlari, interaktiv metodlar va vizual materiallardan foydalanish bolalarning savodxonligini va muloqot koʻnikmalarini oshirishda muhim rol oʻynaydi.