MAKTABGACHA TAʼLIM TIZIMIDA XALQARO TAJRIBALAR VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarning jismoniy rivojlanishi ularning umumiy rivojlanishining ajralmas qismi hisoblanadi. Harakatli oʻyinlar bolalarning mushak faolligini oshirish, harakat koordinatsiyasini rivojlantirish va umumiy sogʻlom turmush tarzini shakllantirishda muhim rol oʻynaydi. Shu bilan birga, bunday oʻyinlar bolalarning aqliy rivojlanishiga ham bevosita taʼsir qiladi, chunki jismoniy faollik miya faoliyatini ragʻbatlantiradi va kognitiv qobiliyatlarni yaxshilaydi. Ushbu maqola harakatli oʻyinlarning maktabgacha yoshdagi bolalar jismoniy rivojlanishiga taʼsirini tahlil qiladi va samarali usullarni taklif etadi.