GLAUKOMA KASALLIGI RIVOJLANISH TARIXI VA UNING OLDINI OLISH HAMDA DAVOLASH CHORA TADBIRLARI HAQIDA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada glaukoma kasalligi, uning turlari, sabab va asoratlari haqida batafsil ma'lumot beriladi. Kasallikning erta aniqlanishi, diagnostika usullari va samarali davolash usullari yoritiladi. Shuningdek, glaukomani oldini olish bo‘yicha tavsiyalar va sog‘lom turmush tarzining ahamiyati muhokama qilinadi