KO‘Z OPTIKASI VA YORUG‘LIKNING XOSSALARI: TIBBIYOT TALABALARI UCHUN ASOSIY TUSHUNCHALAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola ko‘zning optik sistemasi va yorug‘likning fizik xossalari haqidagi asosiy tushunchalarni tibbiyot fakulteti talabalari uchun tahlil qiladi. Yorug‘likning refleksiya, refraksiya va tarqalishi kabi asosiy xossalari hamda ko‘zning optik tuzilishi, shuningdek, ko‘rish jarayonidagi fiziologik va optik hodisalar batafsil ko‘rib chiqiladi. Mazkur tadqiqot tibbiyot talabalari uchun oftalmologiya va optikaga oid bilimlarini boyitishga xizmat qiladi.