INNOVATSION TALIM SHAROITIDA PEDAGOGIK HAMKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING DIDAKTIK TIZIMI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada ta'lim klasterining mohiyati, nazariy-konseptual asoslari va ta'lim jarayonini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Ta'lim klasterining tarkibiy qismlari, innovatsion yondashuvlari hamda ta'lim va ishlab chiqarish sektorlari o‘rtasidagi integratsiyani ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, mazkur tizimning hududiy iqtisodiy rivojlanishga qo‘shadigan hissasi va zamonaviy ta’lim muammolarini hal qilishda tutgan o‘rni ko‘rsatib berilgan