KUTUBXONA FAOLIYATINI RAQAMLASHTIRISH IQTISODIY SAMARADORLIKNI OSHIRISH IMKONIYATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada kutubxona faoliyatini raqamlashtirish jarayoni va uning iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Kutubxonalarda raqamli texnologiyalarni joriy etishning afzalliklari, jumladan, axborot xizmatlarining avtomatlashtirilishi, foydalanuvchilarga qulaylik yaratish va resurslardan samarali foydalanish imkoniyatlari batafsil yoritiladi. Tadqiqotda raqamlashtirishning kutubxona resurslarini boshqarishdagi tejamkorlik va samaradorlikni oshiruvchi omillariga alohida e'tibor qaratiladi.