JAHON IQTISODIYOTIDA ISLOM MOLIYASINING O‘RNI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada jahon iqtisodiyotida Islom moliyasining tutgan o‘rni, rivojlanish tendensiyalari va uning asosiy tamoyillari chuqur tahlil qilingan. Islom moliyasining boshqa moliyaviy tizimlardan farqlari va global moliya bozorlaridagi ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, ushbu moliya tizimining iqtisodiy barqarorlik, ijtimoiy tenglik va moliyaviy inklyuziyani ta'minlashdagi roli ko‘rib chiqilgan. Maqolada statistik ma'lumotlar asosida Islom moliyasining jahon iqtisodiyotidagi o‘sish sur'atlari, uning milliy iqtisodiyotlarga ta'siri va kelajakdagi istiqbollari baholangan. Bundan tashqari, Islom moliyasining rivojlanishiga to‘sqinlik qiluvchi omillar va ularni yengib o‘tish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.