O‘ZBEKISTONDA ISLOM MOLIYASI TAMOYILLARI ASOSIDA SUG‘URTALASH MASALALARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqola islom moliyasi tamoyillari asosida sug’urtalashning nazariy va amaliy jihatlarini batafsil o‘rganishga bag’ishlangan. Islom moliyasi tamoyillari, xususan, riba (foiz), gharar (noaniqlik) va maysir (qimor) kabi taqiqlarga asoslangan holda sug’urtaning alternativ shakli - takoful tizimini tahlil qilish orqali, jahon tajribasi va O‘zbekiston sharoitida qo‘llash imkoniyatlari chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada takoful tizimining huquqiy va iqtisodiy asoslari, statistika ma’lumotlari asosida tahlil etilib, mavjud muammolar va ularning yechimlari batafsil ko‘rsatib o‘tilgan