BOSHLANGʻICH SINFLARDA EPIK VA LIROEPIK ASARLAR USTIDA ISHLASH METODIKASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilariga epik va liroepik asarlarni oʻrgatishning metodik jihatlari koʻrib chiqiladi. Epik va liroepik asarlar bolalarning adabiy qiziqishlarini rivojlantirish, ularning tasavvur dunyosini boyitish va nutq madaniyatini shakllantirishda muhim rol oʻynaydi. Maqolada zamonaviy taʼlim texnologiyalari, interfaol usullar va yangi pedagogik yondashuvlar asosida epik va liroepik asarlar ustida ishlashning samarali metodikasi tavsiya etiladi. Tadqiqot natijalari asosida boshlangʻich sinf oʻqituvchilari uchun amaliy tavsiyalar keltirilgan.