OLIMPIYA O’YINLARIDA ENG ESDA QOLARLI YENGIL ATLETIKA VOQEALARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Olimpiya o‘yinlaridagi eng esda qolarli yengil atletika voqealari va ularning sport tarixiga ta’siri yoritilgan. Jessi Ovensning 1936- yilgi irqiy tenglik uchun ramz bo‘lgan g‘alabalari, Bob Bimonning uzunlikka sakrashda o‘rnatgan "Mukammal sakrashi", Florens Griffit-Joynerning buzilmas yugurish rekordlari, Usain Boltning chaqmoq tezligidagi yugurishlari va Eliud Kipchogening marafon yugurishdagi afsonaviy muvaffaqiyatlari tahlil qilinadi.Mazkur maqola ushbu voqealarning sport texnikasi, inson irodasi va motivatsiya kuchi borasida qanday ilhomlantiruvchi bo‘lganini ochib beradi