QASHQADARYO VILOYATI SHEVALAR TADQIQIGA DOIR AYRIM QAYDLAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati shevalari doirasidagi ayrim masalalarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda shevaning qipchoq lahjasiga mansub ekanligi, shevaning olimlar tomonidan o’rganilish jarayonlari hamda shevaning fonetik, leksik va grammatik jihatlari doirasida ayrim fikrlar berildi, ularning boshqa o‘zbek shevalaridan farqlari yoritilgan. Maqolada dialektlarning tarixiy shakllanishi va geografik omillarning tilga ta’siri ham ko‘rib chiqilgan. Ushbu tadqiqot, hududiy dialektal o‘ziga xosliklarni aniqlashga xizmat qiladi.