KO‘RISH A’ZOSIDA INFEKSIYALAR VA ULARNI DAVOLANISH USULLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Ushbu maqolada ko‘rish a’zosida uchraydigan infeksion kasalliklar, ularning etiologiyasi, klinik belgilar, tashxislash va zamonaviy davolash usullari ko‘rib chiqilgan. Ko‘z infeksiyalari ko‘p hollarda bakteriyalar, viruslar, zamburug‘lar va parazitlar sababli yuzaga keladi. Maqolada kon’yunktivit, keratit, blefarit kabi keng tarqalgan infeksiyalar, ularni aniqlash va davolashda qo‘llaniladigan muolajalar tahlil qilinadi.