TUN VA TONG DIALEKTLARINING TARIXIY TARAQQIYOT BOSQICHLARIDAGI TAHLILITUN VA TONG DIALEKTLARINING TARIXIY TARAQQIYOT BOSQICHLARIDAGI TAHLILI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Ushbu maqolada tun hamda tong so‘zlarining ma’nolari, ularning tarixiy asarlarda qanday shaklda ishlatilganligi, ayrim tarixiy asarlaridagi ularning ma’no ottenkalari, shaxs nomlarida, makon-zamon nomlarini ifodalashda bu so‘zlardan foydalanilgan qismlarini yoritib berish asos qilib olingan. Bundan tashqari tun va tongning qismlarining nomlari bilan ham yoritishga, asarlarda ularning berilishiga ham to‘xtalgan.