AL-XORAZMIY VA FALSAFAGA QO'SHGAN HISSASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Al-Xorazmiy, IX asrda yashagan o'zbek matematik va olim, matematik vaastronomik jihatlarni o'z ichiga oluvchi bir qator asarlarni yaratgan. U algebra vageometriya sohalarida yirik yangiliklar kiritgan bo'lsa-da, uning falsafaga qo'shganhissasi ham juda muhimdir. Ushbu maqola Al-Xorazmiy asarlarida muhokama qilinganfalsafiy g'oyalar, ilm-fan va falsafa o'rtasidagi aloqalar haqida fikr yuritadi