OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDAGI IJTIMOIY OʻZGARISHLAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Mustaqil Oʻzbekiston Respublikasining tashkil topishi, uning ichki va xalqaroaloqalaridagi ahamiyati, shuningdek, davlat tasis etilishining tarixiy va madaniy kontekstiko‘rib chiqiladi. Mustaqillik, o‘z-o‘zini rivojlantirish va milliy identitetni mustahkamlashjarayonlari ta’kidlanadi. Mustaqil O‘zbekiston nisbatan qisqa muddat ichida erishilganyutuqlar va muammolar haqida ham ma’lumotlar taqdim etiladi