TARJIMA USULLARI: ERNEST XEMINGUEYNING "CHOL VA DENGIZ" ASARI MISOLIDA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Mazkur maqola Ernest Xemingueyning "Chol va dengiz" asarini tarjima qilish jarayonida qo‘llanilgan usullarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Minimalistik uslub, ramziy obrazlar, va asarning chuqur falsafiy mazmuni tarjimonlar uchun qiyinchilik tug‘diradi. Maqolada tarjima usullari nazariyasi va bu usullarning asarda qo‘llanilishi misollar bilan yoritilgan.